zile in palma mea

walking

 

sunt zile in care tin harta lumii in maini doar pentru a-ti simti pasii pe liniile palmei mele, ca o prezenta pierduta pe aleile unui parc imaginar, creat ca punct de plecare pentru discutii sau ca loc secret de vindecare a ranilor ce lasa sa se scurga culori ale unor picturi nascute pe panza virtuala.
sunt admirator al legaturilor fara un sens vizibil, ce lasa sa ia nastere siruri de litere reprezentand ganduri cu pretentii de sentimente, asezate in linii ordonate, de culoare inchisa, pe pereti imaculati. sunt jocuri de lumini, dar si de umbre, ce nu lasa urme reale, sunt doar amintiri in miscare, trecute pe foi volante.
provocarea, asa cum mi-am inchipuit-o eu, am gasit-o in incolacirea unui sarpe de piatra, in turnul de scaune facute din frunze, in incercarea unui om de a merge pe radacinile sale sau in gratia de care te faci vinovata atunci cand te plimbi pe liniile palmei mele, ca o prezenta soptita pe aleile parcului meu imaginar.

6 thoughts on “zile in palma mea

  1. eu cred că ideea de “captiv în labirint” a fost o invenţie a minotaurului. şi cred că de fapt în labirint ne eliberăm cu adevărat.
    să ne ţinem de mână. sau de cuvânt. 🙂

Leave a Reply